Frykter ytterligere økning av båttyverier

Økningen i salg av fritidsbåter gjør tyvene mer på hugget, tror Trond Johannessen i GSGroup. Grunnet den pågående pandemien ønsker naturlig nok folk å kunne bruke skjærgården mer, sier han videre. Han tror nettopp det økte salget av fritidsbåter gjør at tyvene raskt kan sikre seg gevinst. Det er klart at dette kan virke forlokkende på de som har uærlige hensikter.

Sikre båtmotoren

Å nyte sommeren i båt betyr mye for mange. Måkeskrik, tøffing ut til en holme, nye later dager på et svaberg. Det er det som hører sommeren til.

Har du en mindre påhengsmotor er det tryggeste å ta den med deg hjem. Er den større, se til at du har installert en god lås til motoren. Du kan også gravere motorens nummer flere steder. På denne måten blir det vanskelig å slette informasjonen etter et tyveri, sier Trond Johannessen i GSGroup

Fredag 23. april slo tyver til på to ulike lokasjoner i Horten i Vestfold. Lokalavisa Gjengangeren skriver at det fra Solviken båthavn ble stjålet to undervannshus og en propell, og to undervannshus og en påhengsmotor fra Løvøya.

Det er skremmende og synd, men dessverre er det ikke overraskende at slikt skjer, sier Johannessen som har jobbet i GSGroup i 22 år.

Dette er en bekymringsfull trend, og det er selvfølgelig utrolig kjedelig å få båtsommeren ødelagt på den måten.

Sporingsløsninger spesielt rettet mot påhengsmotorer

Ifølge Finans Norge steg antallet båttyverier med 22 prosent i fjor *. Derfor har GSGroup nå lansert Spotguard Outboard -et alarm- og sporingssystem spesialdesignet for utenbordsmotorer.

Tyveri av motorer er ikke nytt, og det er ofte profesjonelle kriminelle ligaer som står bak. Det tar ikke mange sekundene for dem å klippe ledninger, bolter og låser, sier Johannessen.

Dersom ledninger til en båtmotor som har Spotguard Outboard installert blir kuttet, aktiviseres en alarm. Sensoren, som ser ut som motorens originale kabler, registrerer aktiviteten, og gir både søksteam og eier av båtmotor beskjed umiddelbart. Alarmsentralen til GSGroup har også et tett samarbeid med politiet. Gjennom nesten 30 år i bransjen har selskapet flere tusen søksoperasjoner bak seg.

Det handler om å ligge et skritt foran tyvene. Samarbeid mellom mennesker og teknologi gjør oss i stand til å gjøre nettopp det. Å være tidlig ute øker sannsynligheten for at tyvene blir tatt og båteieren kan nyte sommeren, sier Johannessen.