Unngå tyveri av din båtmotor

Gleder du deg til båtsesongen? Det gjør tyvene også. Hvert år blir det stjålet båtmotorer for millioner av kroner. Er det et år du ikke vil tilbringe sommeren med å vente på forsikringsoppgjør og måtte kjøpe noe nytt, så er det i år. Du kan selv gjøre flere ting for å unngå at din båtsommer 2021 blir ødelagt av tyver – og samtidig gjøre det svært sannsynlig for at du får motoren eller hele båten raskt igjen dersom den blir stjålet.

Her er fire gode råd, for deg som skal tilbringe sommeren 2021 på vannet:

  • Små og lette påhengsmotorer bør du ta med deg hjem.
  • Pass på at du alltid har innstallert en riktig lås til din motor.
  • Gravér motorens nummer flere steder, så det ikke lett kan slettes etter et tyveri. Notér motorens nummer og oppbevar det hjemme eller på din telefon. 

Monter en GPS-tracker, som gir deg umiddelbar beskjed dersom motoren eller båten blir stjålet. Med et abonnement på gjennfinning hjelper GSGroup deg med sporing og gjenfinning.

Se Spotguard Outboard her

Spotguard Outboard er et GPS-baseret tracking-system spesielt utviklet for utenbordsmotorer, som ofte er lette bytter for tyvene.

For båttyven tar det ikke mange sekunder å klippe ledninger, bolter og låser av. Men det tyven ikke vet er, at han/hun samtidig aktiverer en alarm. Det skyldes en sensor som er sammen med motorens originale kabler, og det er ikke mulig for tyven å skille disse.

Dersom motoren fjernes fra båten, eller hele båten går utenfor sitt oppmerkede geo-gjerde, får du automatisk beskjed på en app. Samtidig aktiveres en alarm på GSGroups døgnåpne alarmsentral, som i samarbeid med lokale søksteam straks setter i gang med overvåkning og søk. Det betyr at vi med stor sannsynlighet kan finne igjen båten din -og sommeren er reddet.

GSGroup har siden 1992 utviklet avansert sporingsutstyr til bl.a. biler og båter. Vi jobber tett sammen med politi og forsikringsselskaper. Og vi har utført mer enn 4000 søksoperasjoner over hele Europa.

GSGroup har hovedkontor i Norge og har 14 kontorer i ni land.